Αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107, 7 και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στον Εβρο, πηγαίνει η κ. Σακελλαροπούλου - δεν ντρέπεται λίγο - να φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό. Και την ίδια ώρα κηρύσσουν οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, κηρύσσουν εθνικό πένθος, όταν γίνεται, το προφανές που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες.

Η κ. Σακελλαροπούλου, έχει κάθε δικαίωμα, και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει, και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα, να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Εχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη.

Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτήν την στιγμή, με εθνικό πένθος».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας, με την παράλληλη υπενθύμιση των γεγονότων του 2020, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, απάντησε: «Είπαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να χτίζουμε φράχτη. Οταν χτίζεις φράχτη πρέπει να ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή – ότι ουσιαστικά, σηματοδοτείς στους μετανάστες που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, είτε τον χτίσεις τον φράχτη είτε όχι, ότι από κει δεν θα περάσεις, θα πρέπει να πας από τη Λιβύη, ή από την Μυτιλήνη, ή από την Κάρπαθο, ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο».

Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον Status 107,7 ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε μία πρωτοφανή επίθεση στην δημοσιογράφο κ. Δημαρέση, και στα «συστημικά» κατά την άποψή του ΜΜΕ , αναφέροντας πως :

«Δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς»,  έκανε λόγο για « εντεταλμένους του συστήματος που χτίζει το φράχτη», για «ΜΜΕ της Μητσοτάκης Α.Ε.», χαρακτήρισε την δημοσιογράφο «ηθικό αυτουργό ως δημοσιογράφος που εξυπηρετεί ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται» και «φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία των νεκρών στην Πύλο».

Η αναφορά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ: Η επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…