«Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ένα θέμα που έχω θέσει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – η αντιπολίτευση δεν αντέδρασε, δεν μπήκε καθόλου στον κόπο» επισήμανε μιλώντας στον Status και στην Βιργινία Δημαρέση, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τόνισε ότι «η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, έχει περιοριστεί μέχρι κάποιο σημείο ωστόσο έχουμε δρόμο» αναφέροντας τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιοριστεί το φαινόμενο, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε συνδυασμό με την δουλειά που κάνει η ΑΑΔΕ. «Εχουμε δρομολογήσει και ξεκινάει αυτό το δίμηνο η σύνδεση τοων POS με τις μηχανές ... το επόμενο μεγάλο μέτρο είναι το online ηλεκτρονικό τιμολόγιο» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

«Κίνητρο, έλεγχοι και ηλεκτρονικές συναλλαγές» είναι ο συνδυασμός που θα κάνει τη διαφορά» τόνισε για τις περιπτώσεις στις οποίες, πολίτες δεν ζητούν απόδειξη για ορισμένες επαγγελματικές υπηρεσίες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το ΦΠΑ.

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι όλη η συζήτηση περί κοστολόγησης των προγραμμάτων, ήταν λίγο προσπάθεια της αντιπολίτευσης, να αποφευχθεί η συζήτηση για την κοστολόγηση που έκανε. Δηλαδή, κάνουμε συζήτηση για το ποιος θα κοστολογήσει, και όχι για την πραγματική τάξη μεγέθους. Οποιος στοιχειωδώς ξέρει οικονομικά, μπορεί, η τάξη μεγέθους των προγραμμάτων, να δει αν ήταν λογική ή όχι.

Εμείς είπαμε 9 δις την τετραετία, σε δημοσιονομικό χώρο, το οποίο εξηγούμε ότι είναι λογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στην δική του κοστολόγηση, αφήνω την δική μας, είπε 60 δις στην τετραετία, αν προσθέσουμε και τις δαπάνες υγείας και παιδείας, που είναι κάτι που είναι παντελώς ανέφικτο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε δημοσιονομικό χώρο».

Ο κ. Σκυλακάκης έκανε λόγο για έωλες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…