«Το κρίσιμο κομμάτι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία. Αυτό είναι το κρίσιμο. Τίποτα άλλο δεν είναι κρίσιμο» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, σημειώνοντας πως «η κουβέντα ποιος θα βγει δεύτερος, κλπ είναι υποδεέστερης σημασίας».

Ο κ. Ανδριανόπουλος εξήγησε ότι: «Το θέμα είναι τι στρατηγική ακολουθεί η ΝΔ για να μπορέσει να γίνει αυτό (Σ.Σ, η αυτοδυναμία). Αρα το θέμα που πρέπει να απασχολεί το πρώτο κόμμα είναι αυτό.

Είναι να μην αποσυντεθεί τελείως ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ. Κι αυτά τα οποία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και τώρα, δείχνουν ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ο φόβος είναι ότι από 20% μήπως πάει πολύ πιο χαμηλά.

Αυτό για τη ΝΔ δεν είναι καλό. Διότι, υπολογίστε πως το μεγάλο ποσοστό που είχε πάρει το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα μεγάλο μέρος της ψήφου των λεγομένων ιδεολογικά σταθερών Ελλήνων, των λεγόμενων κυβερνητικών. Αυτοί έχουν σταθερή ιδεολογία για την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν φταίνει αυτοί αν αλλάζουν κυβέρνηση, αυτοί ψήφισαν τότε ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό κρατήθηκε τόσο ψηλά. Και τώρα πήγε άπατος.

Λοιπόν, το θέμα είναι ότι τώρα, πολλοί από αυτούς, θα πάνε ακόμη περισσότεροι, κάποιοι πρέπει να μείνανε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάνε όλοι στη ΝΔ. Αρα χάνει από κει οπωσδήποτε.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα ότι θα είναι κάπως πιο χαλαρή η ψήφος αυτή τη φορά, άρα μπορεί κάποια από τα μικρά κόμματα να μπουν στη Βουλή. Κατά συνέπεια το πλαφόν, το ύψος της αυτοδυναμίας, θα ανεβαίνει. Και είναι δύσκολο.

Πρέπει λοιπόν η ΝΔ, να φροντίσει αφ’ ενός μεν να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να κρατήσει όσες περισσότερες δυνάμεις μπορεί, ούτως ώστε να παρεμποδίσει την είσοδο καινούριων μικρών κομμάτων στη Βουλή, και το δεύτερο θέμα είναι να δει πως θα επιλέξει άλλους αντιπάλους, ώστε να στηρίξει εκείνους που δεν απειλούν την αυτοδυναμία».

«Επίσης το ΠΑΣΟΚ καλό είναι να ενισχυθεί. Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ από 10-12% πάει 14-15%, θα κόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Η αναφορά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…