«Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και ως υποχρεωτική, και αποκλειστική, αν θέλετε, μορφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή της Πανεπιστημιακής, και επιτρέπει να υπάρχει και δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση στις άλλες βαθμίδες» επισήμανε μιλώντας στον Status και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχει ανακύψει τροφοδοτώντας νέα πολιτική κόντρα.

«Η δική μου άποψη δεν είναι δογματική, ότι είναι κακή, η ιδιωτική εκπαίδευση. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί όταν υποβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση, να έρχεται η κυβέρνηση και το κράτος και να προσπαθεί να μετακυλήσει, την υποχρέωσή του να παράσχει υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, να την μετακυλίει αυτήν την υποχρέωση στον ιδιωτικό τομέα και στην  ιδιωτική πρωτοβουλία» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…