Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον φράχτη στον Εβρο και την επέκτασή του, μετά και την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαδημούλη, για να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε., μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι αντίθετος στους φράχτες, είναι η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και παρέπεμψε στη δήλωση το 2018 του Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε πει ότι δεν πιστεύει στους φράχτες.
Επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν ανέκαθεν αντίθετη στους φράχτες καθώς δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητά τους για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών. Ανέφερε ακόμη πως για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα παγκοσμίως έχει αποδειχθεί πως δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα.

«Δεν είναι ζήτημα κυρίως αστυνομικό, το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Πρέπει να έχουμε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, διαφορετική από αυτήν που έχουμε τώρα που ρίχνει όλα τα βάρη στις χώρες τις συνοριακές, στις χώρες – πύλες της Ευρώπης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…