Για το σοκαριστικό περιστατικό κατά το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ κρατήθηκε όμηρος την περασμένη Παρασκευή από ομάδα φοιτητών επειδή τους «έκοψε», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, η πρόεδρος του Τμήματος Μαίρη Κοσμίδου, κάνοντας λόγο για πολύ επιθετικό κλίμα από την συγκεκριμένη μερίδα.

Οπως τόνισε η εκφοβιστική και παρενοχλητική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ατόμων, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο συμβάν αλλά είναι ολοένα αυξανόμενη το τελευταίο διάστημα.

Οπως επισήμανε, «τα φαινόμενα αυτά δεν αφορούν μόνο την συγκεκριμένη καθηγήτρια, αλλά είναι γενικότερα. Σε κάθε ευκαιρία, όποτε συμβεί κάτι τέλος πάντων, έχουν συμπεριφερθεί πολλές φορές με τρόπο που εμποδίζουν ουσιαστικά τους διδάσκοντες. Μπαίνουν στην τάξη, κάνουν ανακοίνωση και μετά αρχίζουν και κατηγορούνε.

Εχουν δημιουργήσει ένα κλίμα που είναι πολύ δυσάρεστο και πολύ επιθετικό. Απλώς έτυχε να γίνει εκείνη τη μέρα κάτι ακόμη πιο ακραίο από τα συνηθισμένα.

Θέλουν συμμετοχή στην συνέλευση των καθηγητών αλλά ο νόμος δεν το επιτρέπει γιατί δεν είναι μέλη.

Τους βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας, έρχονται με λόγο επιθετικό, έρχονται μπουλούκι».

Η κ. Κοσμίδου σημείωσε ότι η πλειονότητα των φοιτητών του τμήματος είναι εξαιρετικά και εργατικά παιδιά που «έχουν έρθει σε εμάς με αναφορές ότι μας στοχοποιούν, φοβόμαστε να μιλήσουμε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η συμπεριφορά της ομάδας αυτής είναι γενικότερη. Το μόνο που θέλουμε είναι να σταματήσει η επιθετική συμπεριφορά.

Συμβαίνει σε πολλά τμήματα, απλά εμείς δεν το ανεχόμαστε και το καταγγέλουμε».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…