Τους λόγους που οι καλλιτέχνες αντιδρούν στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, εξήγησε αναλυτικά σε συνέντευξή του στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρολιάκος.

«Οι καλλιτέχνες δεν είναι μειοψηφία, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν είναι μόνο αυτοί που δουλεύουν στην τηλεόραση, είναι για παράδειγμα οι δάσκαλοι σε σχολές, σε θεατρικά εργαστήρια, σε ωδεία, σε σχολές χορού κλπ.» επισήμανε σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή τα πτυχία αδιαβάθμητα. Δεν ξέρεις τι είναι ανώτερη, ανώτατη, μέση, κατώτατη εκπαίδευση.

Μέχρι το 2003 υπήρχε αντιστοίχιση με τα ΤΕΙ.

Η ΝΔ αντί να διορθώσει το πρόβλημα , το έκανε χειρότερο.

Η ΝΔ με το που ανέλαβε κυβέρνηση απαξίωσε τον πολιτισμό – να πούμε για την τσιμεντόστρωση της Ακρόπολης; Για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης;

Τα 4 χρόνια σπουδών δηλαδή είναι ανύπαρκτα;

Δεν είναι θέμα πρεστίζ, είναι θέμα εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Δεν είναι ΙΕΚ οι Δραματικές Σχολές, για να μπεις, αλλά και για να αποφοιτήσεις περνάς επιτροπή του υπουργείου» εξήγησε ο κ. Σκουρολιάκος.

Διευκρίνησε ότι αυτό που ζητούν είναι το πτυχίο να έχει χαρακτήρα μεταλυκειακού.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…