Για τα καθημερινά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης και τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες μίλησε στον Status fm και στην Έφη Παφίτου, ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

"Η Αστυνομία μπορεί να βρει τα πάντα για τους πάντες. Είναι ένα συχνό φαινόμενο. Στην Αθήνα μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 376 τέτοιες κλήσεις στα δικαστήρια στο αεροδρόμιο και σε σχολεία. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πανελλαδικό πρόβλημα και αντιμετωπίζεται περισσότερο από την Αστυνομία στα σχολεία. Αυτά τα τηλεφωνήματα αποτελούν ποινικό αδίκημα από την στιγμή που είναι παράνομη απασχόληση αρχής. Όταν υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για βόμβα σε αεροσκάφος, όταν έχει να κάνει με τρομοκρατική ενέργεια, αν αφορά σε δημόσιο κτίριο τότε παρεμβαίνει η αστυνομία άμεσα και βρίσκει τους δράστες. Είναι πολλές φορές που τους έχουμε βρει αλλά σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όταν πρόκειται για σχολεία θεωρούμε ότι δεν είναι σοβαρή η περίπτωση όμως η Αστυνομία ελέγχει όλες τις περιπτώσεις. Αυτό είναι το πρωτόκολλο", είπε ο κ. Μπαλάσκας. 

"Για κάθε τέτοιο τηλεφώνημα για τα σχολεία αφού κάνουμε τον έλεγχο δεν μπορεί η αστυνομία να φάει τόσες εργατοώρες για να βρει τους δράστες, μόνο εάν κρίνει ότι απαιτείται.Επειδή η περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι σοβαρή θα έπρεπε οι διευθυντές να έχουν πάει ήδη στην Εισαγγελία της πόλης, να το καταγγείλουν έτσι ώστε να ανοίξει ένας φάκελος, να ανοίξει η υπόθεση, να γίνει μια προανάκριση για να δούμε τί ακριβώς γίνεται. Οι φυσικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας είναι οι Εισαγγελείς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί ο αρχηγός της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης από τους διευθυντές των σχολείων", κατέληξε.      

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…