«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε, και καταδικάζουμε κάθε άνομη πράξη μέσα από τις διαμαρτυρίες που γίνονται ή από μέλη της κοινότητας», τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη αναφορικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών από Ρομά, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Ελλάν Πασσέ", Βασίλειος Πάντζος.

«Καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές, το έχουμε πει επανειλλημμένα και προσπαθούμε με όλους τους συνεργάτες προέδρους, ανθρώπους διανοούμενους της κοινότητας, να συμμαζέψουμε αυτήν την κατάσταση που έχει πάρει πραγματικά τεράστιες διαστάσεις και εκτάσεις» σημείωσε ο κ.Πάντζος.

Επίσης έκανε λόγο για ρητορική μίσους από μέσα ενημέρωσης, πρόσωπα, και κοινωνικά δίκτυα, εναντίον των Ρομά, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι όλοι παραβατικοί κι εγκληματίες αλλά υπάρχουν στην κοινότητα «άνθρωποι νοικοκυραίοι της βιοπάλης».

«Θα κάνουμε μηνύσεις για τη ρητορική μίσους» ανέφερε.

Επισήμανε ότι η πλειοψηφία των τσιγγάνων δεν αντιδρά έτσι αλλά μικρές ομάδες από καταυλισμούς που αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από ανήλικα.

Ερωτηθείς γιατί αυτά τα παιδιά δεν βρίσκονται στο σχολείο επέρριψε ευθύνες στο κράτος, έκανε λόγο για κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά, και ζήτησε περισσότερα κονδύλια.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…