Οι Πρέσπες «φέρνουν» και το πρώτο αναγνωρισμένο από την ελληνική δικαιοσύνη, σύλλογο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας στην Φλώρινα. Ο λόγος για το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα», το οποίο ενέκρινε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας, με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να «πανηγυρίζει» για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

«Αυτά γίνονται όταν η προηγούμενη κυβέρνηση υπογράφει αυτό που εγώ ονομάζω και όχι μόνο εγώ, επαίσχυντη συμφωνία. Αυτοί που την υπέγραψαν την διαφημίζουν κιόλας. Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση την ανέχεται, έχει βέβαια υποχρέωση στα πλαίσια της διοίκησης μιας χώρας να εφαρμόσει την συμφωνία» σχολίασε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο γνωστός διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι Σκοπιανοί θα εκμεταλλευτούν το γεγονός «για να θέσουν και θέμα “μακεδονικής” μειονότητας, τουλάχιστον γλωσσικής μειονότητας».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…