«Εχουμε μεριμνήσει για όλα αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, αναφορικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων μέχρι και την Παρασκευή 2/12, που έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα απορρίμματα στους δρόμους του κεντρικού Δήμου.

Για το βασικό αίτημα των εργαζομένων που τους οδήγησε σε αποχή από τα καθήκοντά τους και το οποίο είναι τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), ο κ. Ζέρβας τόνισε: «Εχουμε κάνει έναν διαγωνισμό 1,5 εκατομμυρίου, έχουμε 10 αναδόχους, έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένας – ένας έρχονται όλοι οι ανάδοχοι και υπογράφουν, και είναι θέμα ημερών να παραλάβουν, ότι δεν έχουν παραλάβει μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι. Ηδη έχουν γάντια, έχουν γαλότσες, αλλά ότι άλλο υπολείπεται, είναι θέμα ημερών να τα λάβουν.

Εχουμε συμφωνήσει για ένα ποσό που θα δοθεί για ΜΑΠ παρελθόντων μέχρι τα Χριστούγεννα, κι έχουμε συμφωνήσει επίσης για τον τρόπο πληρωμής των Κυριακών τις οποίες δουλεύουν, γιατί οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο και προφανώς όλες τις Κυριακές».

 «Ως δήμαρχος αυτής της πόλης δεν θα επιτρέψω αυτό το πράγμα να συμβαίνει. Είμαι εξαιρετικά δίκαιος απέναντι στους εργαζόμενους, δε θα στερήσουμε στους εργαζομένους τίποτα σε ότι αφορά την ατομική τους προστασία, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας, δεν θα στερήσουμε οποιεσδήποτε αμοιβές τους όσον αφορά υπερωρίες, όσον αφορά αμοιβές για εργασία της Κυριακής, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό το πράγμα με ξεπερνάει και πραγματικά νομίζω ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε μια πόλη ευνομούμενη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς εάν ο δήμος έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει προσφυγή, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε:

«Αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε με τη νομική υπηρεσία, το εξετάζουμε ήδη, αλλά προφανώς δεν θα αφήσουμε την πόλη ανοχύρωτη, δεν θα αφήσουμε την πόλη σε αυτήν την κατάσταση».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…