Η Πυλαία είναι το νέο «depot» της Θεσσαλονίκης. Είναι το σημείο όπου θα μπορούν να σταθμεύουν σε στεγασμένο χώρο μέχρι και 35 συρμοί του Μετρό ταυτόχρονα. Εκεί, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν το Σαββατοκύριακο οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του αρχιτεκτονικού γεγονότος «Open House Thessaloniki 2022».

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση στο αμαξοστάσιο -που θα γίνεται σε ομάδες από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι- θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στον χώρο που οι εργαζόμενοι αποκαλούν χαριτολογώντας «Ακρωτήριο Κανάβεραλ», δηλαδή στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κατασκευαστικά, το έργο -η βασική γραμμή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023- παρουσιάζει κάποιες διεθνείς πρωτιές: για παράδειγμα, στην κατασκευή του τερματικού σταθμού (στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Ποσειδώνος στην Πυλαία) εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά διεθνώς, η χωροθέτηση βασικών λειτουργιών αμαξοστασίου σε κεντρικές υποδομές που εδράζονται σε διαφορετικά υψόμετρα και συνδέονται σιδηροδρομικά μεταξύ τους με ανηφορικές διαδρομές, τροχιές και γέφυρες.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Νίκος Ταχιάος, μίλησε στον Status και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση για τη συμμετοχή στο Open House αλλά και την μοναδικότητα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…