Για το πως βλέπει η Ευρώπη την προκλητική ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

«Προτεραιότητα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή είναι η επιθετικότητα της Ρωσίας και το ότι δεν κλείνει αυτός ο κύκλος, δεν βλέπουμε τέλος στον πόλεμο, στην πραγματικότητα που έχει ξεκινήσει» τόνισε η κ. Καϊλή και πρόσθεσε:

«Η υπόθεση λοιπόν με τον Ερντογάν είναι πια κάτι το οποίο το αποδέχονται ως χρόνια περίπτωση επιθετικής ρητορικής, και σιγά σιγά, εκτός από το Ευρωκοινοβούλιο που εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας με πολύ έντονη ρητορική και, θα έλεγα, με πολύ ισχυρή πλειοψηφία, για να μην πω ομοφωνία, σιγά σιγά βλέπουμε ότι αυτό αρχίζει και περνάει στην Επιτροπή, αρχίζουν δηλαδή και οι υπόλοιπες χώρες, σε υψηλότερα επίπεδα, να αντιλαμβάνονται ότι δεν γίνεται να έχουμε διμερείς σχέσεις, η κάθε χώρα ξεχωριστά, στην ευρωπαϊκή πολιτική και στον Ερντογάν, καθώς αυτό που συνέβη με τη Ρωσία, νομίζω ότι είναι και μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν φαίνεται ότι υπάρχει κοινή στρατηγική, κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή αμυντική πολιτική».

Για το ενεργειακό, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι το 90% της αποθηκευτικής δυνατότητας των χωρών – μελών έχει επιτευχθεί και μεταφράζεται σε περίπου τρεις μήνες επάρκειας.

«Αρα αυτός ο χειμώνας μάλλον θα ξεπεραστεί» εκτίμησε η κ. Καϊλή σημειώνοντας πως «η Ελλάδα είναι μεν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά αν συνεχιστεί αυτό, το κόστος θα το μοιραστούμε όλοι».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…