Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Frontex και τις κατηγορίες που έχει δεχτεί ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής περί μη τήρησης των διεθνών νόμων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107, 7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ανέφερε ότι ο ίδιος με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε «την βάρβαρη πολιτική του Ερντογάν» για το συμβάν με τους μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και παρατημένοι στον Εβρο.

«Οπουδήποτε υπάρχει παραβίαση, ανεξάρτητα ποιος την κάνει, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Δε σημαίνει αυτό ότι είμαστε υπέρ των ελεύθερων συνόρων, μπάτε σκύλοι αλέστε, σημαίνει όμως ότι που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη θέλουν, αλλά εν πάσει περιπτώσει να ελέγχουμε αν δικαιούνται άσυλο. Αν δικαιούνται άσυλο να τους δίνεται και να φεύγουν από την Ελλάδα αυτοί που θέλουνε να φύγουν» υπογράμμισε ο κ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι «δε γίνεται αυτό μέχρι τώρα με το βαθμό που έπρεπε να γίνει κι έχει μπερδευτεί το θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο κ. Κούλογλου εξήρε ακόμη το έργο που προσφέρει η πλειοψηφία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επισημαίνοντας ότι «σε ένα τέτοιο μεγάλο σώμα δεν υπάρχουν μόνο οι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί. Αυτό συμβαίνει παντού. Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους κακούς για να μηδενίσουμε τους καλούς».

Ερωτηθείς στην συνέχεια για την Νορβηγική ΜΚΟ Aegean Boat Report που εισήλθε σε εθνικά ζητήματα χαρακτηρίζοντας πρόκληση τον στρατιωτικό εξοπλισμό των νησιών στο Αιγαίο, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε:

«Αυτό είναι μια απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά αυτή την συγκεκριμένη».

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε και στην MKO Human Rights 360 η οποία είχε υποστηρίξει αρχικά ότι η νησίδα που βρέθηκαν 38 μετανάστες στον Εβρο τον περασμένο Αύγουστο είναι επί ελληνικού εδάφους, για να προχωρήσει στην συνέχεια σε αναδίπλωση κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση». Ο ευρωβουλευτής,  επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι το υπουργείο Αμυνας βγήκε και είπε ότι η περιβόητη λόγω του περιστατικού νησίδα, χωρίζεται στη μέση για τις δύο πλευρές, τόνισε ότι:

«Το βασικό κριτήριο πάντα είναι η τήρηση των διεθνών νόμων. Αν μάλιστα τηρούμε τους νόμους ως χώρα, έχουμε πολύ καλό πρόσωπο, και αυτό το πρόσωπο το οποίο είχαμε δημιουργήσει μέχρι τώρα και διευκόλυνε τα πάντα, έχει δυστυχώς αμαυρωθεί από τις πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια».

Η αναφορά στη νορβηγική ΜΚΟ εδώ:΅ Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…