Η είδηση ότι αποσύρθηκαν από το νομοσχέδιο της αμερικανικής Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ οι τροπολογίες που προέβλεπαν κάποιες προϋποθέσεις από την Τουρκία για να «ξεπαγώσει» η αναβάθμιση των F -16, έκανε την τουρκική πλευρά να πανηγυρίζει. Μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο γνωστός διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, εξήγησε τι σημαίνει το μπλόκο στην τροπολογία Μενέντεζ και παρέθεσε την εκτίμησή του για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οπως τόνισε: «Η θέση η δική μου είναι πολύ καθαρή: Τα F-16 η Τουρκία θα τα πάρει. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα τα πάρει. Το είτε έτσι είτε αλλιώς σημαίνει όχι με προϋποθέσεις, δεν θα δεχθεί αυτές τις προϋποθέσεις, και δεν θα καταφέρουν και οι Αμερικανοί ή ο Μενέντεζ να επιβάλλουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Το θέμα είναι κανείς να αντιληφθεί ποιος ήταν ο αρχικός στόχος αυτής της διαδικασίας που ξεκίνησε από το ελληνοαμερικανικό λόμπι το οποίο είναι πάρα πολύ πετυχημένο τα τελευταία χρόνια, έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες» σημείωσε ο κ. Φίλης.

Επισήμανε ακόμη πως "δεν πρέπει – δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει βέβαια- αλλά δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να γίνονται κομμάτι, μέρος της όποιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα.

Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει μία ενιαία εξωτερική πολιτική η οποία έχει μία συνέχεια τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς στα επιμέρους εξακολουθούμε να μην μπορούμε να τα βρούμε".

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…