Στην εκτίμηση ότι δεν θα είναι εφαρμόσιμο το νέο μειωμένο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, που πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Θα εφαρμοστεί από μερικούς τις πρώτες μέρες και μετά δεν θα εφαρμόζεται από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Όπως εξήγησε, «αυτού του είδους τα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν έχουν γενική εφαρμογή. «Αν δεν έχουν γενική εφαρμογή, αυτός που μένει κλειστός σπρώχνει τον πελάτη σε αυτόν που είναι ανοιχτός», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι κανένας έμπορος δεν θέλει να χάνει τον πελάτη του.

Όπως τόνισε, γι΄ αυτό το λόγο αυτά τα θέματα είναι εθνική αρμοδιότητα, καθώς, «αν δεν είναι, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά». «Πιστεύω ότι ο κ. Φιλιππίδης είναι καλών προθέσεων αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφαρμόσιμο μέτρο», σημείωσε ο υπουργός.

Για τις τιμές του πετρελαίου κίνησης ο υπουργός τόνισε ότι από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι σταματάει η επιδότηση στην αντλία, θα ανέβει η τιμή.

Σημείωσε όμως ότι παράλληλα είχαμε ένα σημαντικό γεγονός, την ανακοίνωση του OPEC+ για τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου. «Εκεί τα συμφέροντά μας είναι αντικρουόμενα, αυτοί θέλουν υψηλές τιμές του αργού, εμείς θέλουμε χαμηλές. Θα δούμε που θα ισσοροπήσει, το παρακολουθούμε. Δεν είναι κάτι που θα δούμε σήμερα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Η αναφορά στο προτεινόμενο ωράριο του ΕΣΘ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…