Εφικτή χαρακτήρισε τη συγκράτηση τιμών σε βασικά είδη διαβίωσης για το καλάθι των νοικοκυριών ο πρόεδρος της Ενωσης Μικρομεσαίων Μάρκετ Ελλάδας, Γιάννης Πηλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Όπως εξήγησε, «η κάθε αλυσίδα καλείται να κάνει διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές μέσα από τις κατηγορίες που έχουν συμφωνηθεί με το υπουργείο Ανάπτυξης και να επιλέξουν η κάθε μία διαφορετικά προϊόντα».
«Μπορούν να συμφωνήσουν με τον προμηθευτή ότι θα διατηρήσουν την τιμή για ένα χρονικό διάστημα σταθερή, δεν θα γίνει ανατίμηση», σημείωσε ο κ. Πηλίδης.
«Εγώ την κρίνω προς τη θετική κατεύθυνση αυτήν την ενέργεια αν και έχει μια δυσκολία» ανέφερε.
Ξεκαθάρισε ότι προφανώς μεταφέρεται η οικονομική πίεση στον προμηθευτή αναφέροντας παράλληλα πως «Όλες οι αυξήσεις από τη βιομηχανία καθορίζονται».

Ο κ. Πηλίδης επισήμανε ότι «πάνω από 30 χρόνια έχει να σημειωθεί αυτό το μπαράζ των ανατιμήσεων τονίζοντας πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ερωτηθείς εάν γίνονται έλεγχοι στην αγορά, και για την κριτική που δέχεται στο συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Πηλίδης υπογράμμισε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία γίνονται έλεγχοι και στα σούπερ μάρκετ και στο χονδρεμπόριο. Είναι μια άδικη κριτική αυτή που γίνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, γιατί, πραγματικά, ελέγχους κάνει αρκετούς. Τώρα, αν μπορούσε να κάνει και περισσότερους... μπορούσε να κάνει και περισσότερους αλλά εντάξει, αλλά αυτό δεν τελειώνει ποτέ.»

Η αναφορά στους ελέγχους στην αγορά εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…