Μουζάλας στον Status: Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του προσφυγικού – μεταναστευτικού ανέβηκε 1%

Δεν έχει αυξηθεί παρά πάνω από 1% η εγκληματικότητα στη χώρα εξαιτίας της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής επισήμανε ο Γιάννης Μουζάλας, βουλευτής και πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη και της Βιργινίας Δημαρέση στο στούντιο του Status στην 86η ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το έγκλημα παραμένει κυρίαρχο των ομογενών αλλά είναι σαφές ότι αλλιώς ακούγεται Πακιστανός εγκληματίας που παίρνει μια τροπή ανάλογα με αυτό που θέλεις να δώσεις ή όχι, επιστημονικά πάντως η εγκληματικότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του προσφυγικού – μεταναστευτικού ανέβηκε 1% κυρίως στην παραβατικότητα».

Ερωτηθείς για το θέμα της νησίδας στον Έβρο ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι οι 38 πρόσφυγες ήταν γνωστοί εδώ και ενάμιση μήνα στο ελληνικό κράτος. «Η νησίδα αυτή από μια «παρεξήγηση» που δεν αφορά τη γνώση του ΣΥΡΙΖΑ ότι όσο αναφορά το ελληνικό κτηματολόγιο είναι ελληνική. Αυτό ήταν το επίσημο στοιχείο που είχαμε. Αργότερα, βγήκε από τη γεωγραφική υπηρεσία του Στρατού που είναι η μόνη αρμόδια ότι δεν είναι ελληνική. Αυτό που ρωτήσαμε εμείς είναι τι από τα δύο ισχύει», τόνισε ο πρώην υπουργός. Όπως σημείωσε η κυβέρνηση σιωπούσε επί μήνες για το θέμα.

Ο κ. Μουζάλας μίλησε επίσης για την ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…