ΗΧΗΤΙΚΟ - Ο Νίκος Λυγερός στον Status για την ενεργειακή κρίση: "Μπορεί να έχει και διάρκεια πενταετίας"

«Από την αρχή λέγαμε ότι θα έχουμε ένα θέμα διάρκειας. Ποτέ δεν είχα την άποψη ότι θα ήταν θέμα ημερών», τόνισε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο Στρατηγικός Αναλυτής, Νίκος Λυγερός, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε, «στην πραγματικότητα από την αρχή αυτή η εισβολή δεν είχε το ύψος της Κριμαίας, ήταν μια γενίκευση και αφορούσε όλη την Ουκρανία».

«Δεν είναι η Αμερική που βγαίνει κερδισμένη, είναι η Ρωσία που βγαίνει χαμένη και είναι κρίμα για τους Ρώσους. Ο Πούτιν έτσι όπως το διαχειρίστηκε τελικά έβαλε δύο χώρες μέσα στο ΝΑΤΟ και κατάφερε να μας ενώσει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον χειμώνα, ο κ. Λυγερός σημείωσε ότι στα ενεργειακά θα είμαστε σε μια κρίση που μπορεί να έχει και διάρκεια πενταετίας. «Θα πρέπει να αναπτύξουμε το δικός μας φυσικό αέριο, να αξιοποιήσουμε τον αέριο της Κύπρου, να τελειώσουμε τον αγωγό eastmed. Όλα αυτά είναι σημαντικά», τόνισε. Κάλεσε όσους έχουν πρόσβαση σε φωτοβολταϊκά να τα αγοράσουν πριν τον χειμώνα.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…