Την αναταραχή που επικρατεί στο παγκόσμιο σκηνικό με την κρίση ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν αλλά και την αναταραχή στο Κόσοβο, σχολίασε μιλώντας στον Status και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.

Σημείωσε ότι η ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν δεν είναι κάτι καινούριο αλλά κρατεί από το 1949, με την υπερδύναμη να θεωρεί ότι η ΤαΪβάν είναι απλά μια επαρχία της, εξηγώντας παράλληλα τι πυροδοτεί το πολεμικό κλίμα ανάμεσά τους.

Αναφορικά με την πρόσφατη αναταραχή στο Κόσοβο, ο κ.Λυγερός επισήμανε ότι «έχουμε ενα πρόβλημα γενικά και αυτό δεν είναι ανεξάρτητο απο το ουκρανικό. Είναι γνωστό ότι οι Σέρβοι είναι κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και φιλικά προσκείμενοι στον Πούτιν, και αυτό ήταν μια ευκαιρία για τους Αλβανους να κάνουν μια διαφοροποίηση.

Η Αλβανία θέλει το Κόσοβο το θεωρεί κοιτίδα της , αδιαφορεί για τη Βόρεια Ηπειρο , εάν την ηθελε θα έκανε εκεί επενδυσεις, αντιθέτως επενδύει στο Κόσοβο» τόνισε ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…