Για το στρατιωτικό υλικό που μετέφερε το μοιραίο Antonov το οποίο συνετρίβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Καβάλα, μίλησε στον Status και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών, και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Οπλων.

Εξήγησε τη φύση των όλμων που αποτελούσαν το φορτίο του Antonov σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που παρείχε η σερβική πλευρά.

Επισήμανε ότι θα έπρεπε να έχει βγει μια ανακοίνωση που να αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν χημικά εκρηκτικά, δεν υπάρχουν όλμοι μάχης» ώστε να μπει ένα στοπ στις θεωρίες και τις εικασίες.

Τόνισε ότι με τον σάλο για την λευκή σκόνη που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής και που τελικά είναι ακίνδυνη, χάσαμε την ουσία που είναι το γεγονός ότι μιλάμε για χιλιάδες βλήματα όλμων έστω και εκπαιδευτικών, που είναι διάσπαρτα.

Ο κ. Λιόλιος υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως: «όταν έχουμε στρατιωτικό υλικό και μάλιστα εκρηκτικά, πρέπει το Κράτος πάνω από το οποίο περνάει το αεροσκάφος να το γνωρίζει».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…