«Το μοναδικό μέσο κυκλοφορίας του πολίτη και του επισκέπτη είναι ο ΟΑΣΘ. Όλοι πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια να δοθούν λύσεις... χθες», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, αναφορικά με το μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ μέχρι και τις 22 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι: «Πρέπει να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να μην υπάρχει απ΄τη μια πλευρά αυτό το πρόβλημα απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, αλλά και οι εργαζόμενοι, να το πω και αυτό, να επιδείξουν ένα αίσθημα ευθύνης, ίσως και αυτοσυγκράτησης, έτσι ώστε οι πολίτες, οι επισκέπτες της πόλης, να έχουν ένα μέσο μεταφοράς σε εποχές δύσκολες. Δε μιλάμε μόνο για την πανδημία, μιλάμε για οικονομικές συνθήκες δυσκολίας, με συνθήκες που λέμε ότι στο κυκλοφοριακό της πόλης κανείς πρέπει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα πρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές αστικές κυκλοφορίες, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη μεν, αλλά θα πρέπει κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε για αυτό.

Απ΄τη μια πλευρά λήγει η εκκαθάριση, από την άλλη πρέπει να υπάρχει η πρόταση της επόμενης μέρας που, αν θέλετε η κυβέρνηση, η πόλη, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λύση έτσι ώστε να έχουμε παράλληλα με το Μετρό το 2023, υγιείς, βιώσιμες, αστικές συγκοινωνίες οι οποίες να μην στοιχίζουν τόσο πολύ στον φορολογούμενο προφανώς, αλλά από την άλλη πλευρά, να χαίρεται κάποιος να μπαίνει σε ένα λεωφορείο».

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στις επικρίσεις αναφορικά με τα 49 λεωφορεία από τη Λειψία που προσέφερε ο δήμος Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα όπως η δυσλειτουργία στον κλιματισμό, τονίζοντας ότι προσφέρθηκαν με την προοπτική πως θα γίνονταν κάποιες συγκεκριμένες βελτιώσεις όπως ο κλιματισμός.

 «Επειδή ξέρετε έχουν ακουστεί έξυπνες ατάκες ότι αυτά είναι τα σαπάκια, θυμάστε, το 2019, (να κάνω κι εγώ μια ατάκα), κυκλοφορούσαν με τα λεωφορεία από τα χτυποκάρδια στα θρανία. Επειδή δεν είμαστε στο 2019 κι επειδή αυτά τα λεωφορεία προσφέρθηκαν δωρεάν από το δήμο Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ με την προοπτική ότι θα γίνονταν κάποιες συγκεκριμένες βελτιώσεις, κι ένα από αυτά ήταν ο κλιματισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Δύο χρόνια πριν δόθηκε, με αυτό το χρησιδάνειο δόθηκε αυτός ο αριθμός λεωφορείων στον ΟΑΣΘ, υπάρχει προϋπολογισμός, υπάρχει διαγωνισμός, και για εκείνο το κομμάτι του προϋπολογισμού του ΟΑΣΘ δεν βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος έτσι ώστε να έχουμε κλιματισμό και να είναι απολύτως λειτουργικά και για το καλοκαίρι, γιατί προφανώς μπορούν να κινούνται αυτά τα λεωφορεία και να έχουμε τον πολυπόθητο στόλο των περίπου 550 λεωφορείων που λύνουν το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

Αρα βλέπετε ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και δεν είναι το πρόβλημα στη λύση», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η αναφορά στα λεωφορεία από τη Λειψία εδώ: Η αναφορά στα δημοσιονομικά του ΟΑΣΘ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…