Το προεδρικό διάταγμα, οι διατάξεις του οποίου θα διευκρινίζουν πως θα λειτουργήσει η πανεπιστημιακή φύλαξη, θα εκδοθεί τις προσεχείς μέρες ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Status fm 107,7.  

Σε ερώτηση σχετική με το που θα υπηρετούν μέχρι να αναλάβουν δράση στα Πανεπιστήμια, δήλωσε ότι «πρόκειται για ειδικούς φρουρούς που έχουν τοποθετηθεί προς ώρας σε αστυνομικά τμήματα, καθώς μέσα στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν ανάλογοι χώροι και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είναι σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, για να μπορούν να αμείβονται, να σχετίζονται οργανικά με όλο αυτό το σύστημα»

«Δεν θέλουμε να φτιάξουμε αστυνομικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο. Για αυτό  πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να έχουν μία οργανική σχέση με την Αστυνομία. Από εκεί και πέρα όταν θα βγει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο το περιμένουμε τις αμέσως επόμενες μέρες, θα μπορέσει να προχωρήσει και ο σχεδιασμός και να αρχίσουν να μπαίνουν οι ΟΠΠΙ μέσα στα Πανεπιστήμια».

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι δεν απαιτείται να έχουν γίνει κάποιες άλλες διεργασίες όπως η τοποθέτηση τουρνικέ, προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί.

«Καλό είναι να υπάρχουν αυτές οι υποδομές. Η παρουσία των ΟΠΠΙ είναι ανεξάρτητη από αυτές τις υποδομές. Εχουν καθυστερήσει για πολλούς και διάφορους λόγους, εκκρεμεί το θέμα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε σχέση με τη λειτουργία των τουρνικέ, δηλαδή των πυλών εισόδου μέσα στα Πανεπιστήμια. Πιστεύω θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες. Από κει και πέρα όμως, η παρουσία των ΟΠΠΙ είναι ανεξάρτητη. Οι ΟΠΠΙ υπάγονται στην Αστυνομία, δεν υπάγονται στις Πρυτανικές Αρχές», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι «οι συγκεκριμένοι θα είναι μέσα στα Πανεπιστήμια για την αντιμετώπιση ποινικών πράξεων όπως ναρκωτικά, βιασμοί. Υπάρχει ένα πρόβλημα παραβατικότητας».

Η αναφορά στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…