Σκληρή κριτική στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, άσκησε ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Νίκος Μαρκάτος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 Νίκος Μαρκάτος. Παράλληλα έκανε λόγο για τακτικές τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

 «Η ευθεία βολή κρότου λάμψης σε μέλος των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν απέναντι στην παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιό τους είναι λογική συνέπεια της επιχείρησης της κυβέρνησης κατατρομοκράτησης και ξύλου που έχει εξαπλωθεί στο ΑΠΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάτος προσθέτοντας:

«Να τονίσω, την άποψή μου ως ακαδημαϊκός, ότι η Πρυτανεία του ΑΠΘ, φέρει τεράστιες ευθύνες για τη σύμπραξή της στην μετατροπή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε στρατόπεδο της Αστυνομίας και πεδίου βασανισμού φοιτητών σε δημόσια θέα».

 Ο κ. Μαρκάτος χαρακτήρισε προσχηματικό το χτίσιμο της βιβλιοθήκης. «Το να χτιστεί η βιβλιοθήκη είναι το πρόσχημα, οι εργασίες αυτές στη σχολή. Φυσικά όλοι θέλουν να γίνουν βιβλιοθήκες, (όχι ότι δεν έχουν βιβλιοθήκη), το βασικό ζήτημα ήταν η κατάλυση ενός στεκιού όπως το λένε οι φοιτητές, προβληματισμού, πολιτικού και κοινωνικού, το οποίο υπήρχε εκεί 30 χρόνια. Η βιβλιοθήκη λοιπόν είναι το πρόσχημα. Προφανώς όλοι θέλουν βιβλιοθήκες, και προφανώς ο Πρύτανης όφειλε αν ήταν ακαδημαϊκός άντρας, να καλέσει τους φοιτητές και όλες τις παρατάξεις, να τους εξηγήσεις τις ανάγκες της βιβλιοθήκης και θα είχαμε μια διαφορετική κατάσταση» δήλωσε ο πρώην Πρύτανης.

Αναφόμενος στους υπουργούς Παιδείας τους αποκάλεσε «συμπούμπουλους» και «υπουργούς αντιπαιδείας». «Λυπάμαι αλλά η υπουργός αντιπαιδείας απέτυχε και θα αποτύχει πλήρως ιδιαίτερα τώρα με αυτά που κάνει», σημείωσε.

 

Η αναφορά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ εδώ: Η αναφορά στο χτίσιμο της βιβλιοθήκης εδώ Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…