Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στον Status για τους νεκρούς σε γηροκομείο:

Οκτώ ηλικιωμένους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε γηροκομείο στην Πάτρα μίλησε στον Status fm και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπονάνος από 17 Νοεμβρίου περίπου 51 κρούσματα κορωνοϊού σε υπερήλικες στην εν λόγω ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Από τους 51 τρόφιμους, απεβίωσαν οι δέκα και συγκεκριμένα, οι οκτώ στο νοσοκομείο και οι δύο στο γηροκομείο.

«Από την πρώτη στιγμή μόλις έμαθα για τα κρούσματα ζήτησα από τους υπεύθυνους της Δημόσιας Υγείας να ελέγξουν εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και εάν τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ξεχωριστή έρευνα ζητήθηκε και από την Επιθεώρηση Εργασίας και από την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας. Οι απαντήσεις ήταν ίδιες και από τις τρεις αρχές, ότι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν και πως τηρείται το πρωτόκολλο. Τώρα τι συνέβη πως μπήκε ο ιός στη μονάδα δεν ξέρουμε», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Συνολικά το ίδρυμα έχει 75 τροφίμους εκ των οποίων νόσησαν οι 51, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…