Μπαλάσκας στον Status: Δεν γίνεται να μπει σε αναστολή το 20% των ανεμβολίαστων αστυνομικών

Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για τον εμβολιασμό των αστυνομικών σχολίασε στον Status Fm και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο συνδικαλιστής στην Αστυνομία Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο είναι ότι το 80% είτε έχουν νοσήσει είτε είναι εμβολιασμένοι. Μένει ένα 20%, που διαμοιράζεται σε συναδέρφους που είναι αρνητές και σε συναδέρφους που είναι νεαρής ηλικίας που αισθάνονται άτρωτοι ή φοβούνται», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας και διερωτήθηκε για ποιο λόγο μπαίνει στην πολιτική συζήτηση το θέμα του εμβολιασμού των αστυνομικών.

«Ίσως μπαίνει γιατί υπάρχουν αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των αστυνομικών. Αυτό ενδεχομένως έχει «τσιτάρει» κάποιος πολιτικούς κύκλους», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κλάδου η οποία είναι ξεκάθαρη ότι δεν επιθυμούν το να υπάρχει υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς. «Πρέπει να καλύπτουμε και συναδέρφους που έχουν τις δικές τους θέσεις. Με την πειθώ καταφέρνουμε πολύ περισσότερα παρά με τον εξαναγκασμό», ανέφερε.

Αναφορικά με τα μέτρα και τους ελέγχους που κάνουν οι αστυνομικοί που είναι ανεμβολίαστοι, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να διαχωριστούν οι συνάδερφοι». «Δεν μπορεί ο εμβολιασμένος αστυνομικός να κάνει όλες τις υπηρεσίες και κάποιοι άλλοι να καθίσουν πίσω».

Όπως είπε, όμως, δεν γίνεται οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί σε αναστολή. «Αν γίνει αυτό τότε ΄’ζήτω που καήκαμε’. Εάν φεύγει το 20% του Σώματος καταλαβαίνετε τι αναταραχή θα προκληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε πως τα συλλογικά όργανα έχουν καλέσει όλους τους αστυνομικούς να εμβολιαστούν.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…