Λινού στον Status: Χάνουμε έδαφος – Εμβολιασμοί και χρήση μάσκας παντού

Αρκετά ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Status Fm και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Έχουμε αρχίσει και χάνουμε έδαφος. Είναι στο χέρι μας να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και από πλευράς εμβολιασμού και από πλευράς τήρησης μέτρων, για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», σημείωσε.

Η κ. Λινού εκτίμησε πώς αν περιμένουμε 2 και 3 εβδομάδες για τα μέτρα, θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους και θα νοσήσουν πολλοί. «Γι΄αυτό πρέπει να διευρύνουμε τα μέτρα και προς την πλευρά των εμβολιασμένων παράλληλα με την ενθάρρυνση για εμβολιασμό», τόνισε.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, πρέπει οι εμβολιασμένοι να αυξήσουν την πιθανότητα να κάνουν την τρίτη δόση και οι ανεμβολίαστοι να κάνουν την πρώτη.

Η κ. Λινού πρότεινε τη γενικευμένη χρήση μάσκας για όλους σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς, καθώς και να αυξηθεί η τηλεργασία ακόμα και για τους εμβολιασμένους.

Η καθηγήτρια, μιλώντας για τα μέτρα, πρότεινε ακόμα και χρήση μάσκας στα γυμναστήρια. Ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει γιατί θα μας σώσει, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…