Ξανθός στον Status: "Δεν υπερασπίζομαι το δικαίωμα στον μη εμβολιασμό ειδικά ενός υγειονομικού"

"Δεν υπερασπίζομαι το δικαίωμα ενός υγειονομικού ειδικά στο μη εμβολιασμό", ανέφερε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Status 107,7.

"Είχαμε πει από την αρχή ότι είναι ηθική και επαγγελματική τους υποχρέωση. Είναι στοιχείο της επαγγελματικής τους δεοντολογίας στο να είναι εμβολιασμένοι, όχι μόνο απέναντι στον κορωνοϊό, απέναντι σε όλα τα νοσήματα. Εγώ δεν υπερασπίζομαι το δικαίωμα στον μη εμβολιασμό, εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια, το οποίο είναι σημαντικό σε περίοδο κρίσης", τόνισε.

Για το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για την διαχείριση της πανδημίας, είπε: "Δεν βλέπω μια διάθεση να γίνει πραγματικά ένας αναστοχασμός και να αναζητηθούν συναινέσεις πάνω σε μια κοινά συμφωνημένη γραμμή.

Εάν υποχρεωτικότητα σημαίνει στέρηση του δικαιώματος στην εργασία και στην επιβίωση, δεν πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικότητα. Να βρούμε λοιπόν συνθήκες έμμεσης υποχρεωτικότητας, όπου θα δίνουμε θετικότερα κίνητρα στους εμβολιασμένους και κίνητρα στους ανεμβολίαστους, που θα δημιουργήσουμε, θα στηθεί δηλαδή μια έμμεση πίεση, αυτό να το συζητηθεί.

Αλλά το να βγάλεις 6.500 εργαζόμενους από το σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημικού κύματος, τη στιγμή που τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το ΕΣΥ, να τους στερείς την εργασία και να τους καταδικάζεις στην εξαθλίωση, αυτό δεν είναι αναλογικό, δεν είναι δίκαιο και γι αυτό και δεν είναι αποτελεσματικό", ανέφερε.

"Πλέον αυτή η θεωρία ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων οι οποίοι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την διασπορά δεν ισχύει διεθνώς. Τελείωσε.

Το να στοχεύουμε όλα τα μέτρα και όλους τους περιορισμούς μόνο στους ανεμβολίαστους είναι μια επιδημιολογικά λάθος και αναποτελεσματική γραμμή.

Όταν η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα και λέει ότι  οι εμβολιασμένοι είναι νησίδα κανονικότητας στην κοινωνία σε μια περίοδο όπου έχεις κάθε μέρα 8.000 και 9.000 κρούσματα και 80 νεκρούς, αυτό είναι λάθος μήνυμα. Έχουμε κρίση δημόσιας υγείας η οποία δεν αφορά ένα κομμάτι του πληθυσμού, αφορά όλους μας. Δεν μπορεί κανείς να ζει την κανονικότητα του όταν γύρω του πεθαίνει κόσμος", κατέληξε.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…