Ζαχαριάδης για συμφωνία με τη Γαλλία στον Status Fm: Εμείς θα φέρναμε μια ταχύτερη, καλύτερη και φθηνότερη συμφωνία – Να τεκμηριώσει αυτό που είπε ο Καμμένος περί εξαγορών

«Σοβαρές» χαρακτήρισε τις ενστάσεις που υπάρχουν από πλευράς της αντιπολίτευσης για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ο Κώστας Ζαχαριάδης Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Πρέπει να συζητήσουμε πάνω στις ενστάσεις και να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές. Είναι διαχρονικός στόχος να υπάρχει μια τέτοια Συμφωνία με τη Γαλλία. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι θα φέρναμε μια ταχύτερη, καλύτερη και φθηνότερη συμφωνία. Η γεωστρατηγική σχέση με τη Γαλλία είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ιδίως τώρα που αποσύρονται οι ΗΠΑ από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ανατολής», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όπως υπογράμμισε, χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «είμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση» και ότι «θα περάσουμε δύσκολα», εξαιτίας των μεγάλων δαπανών.

Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δήλωσε ότι «Μπορεί να υπάρξει μια ρηματική διακοίνωση από την πλευρά της Γαλλίας η οποία να περιλαμβάνει και αυτό το ζήτημα.

Δεν είναι απλό πράγμα να λέμε ότι στη διαδικασία τα αμοιβαίας υποστήριξης στηρίζουμε τη Γαλλική επικράτεια. Η γαλλική επικράτεια δεν είναι Γαλλία.

Είναι μια ζώνη στην υποσαχάρια Αφρική, μεταξύ Σαχάρας και του τροπικού δάσους. Εκεί κάθε βδομάδα έχει και διαφορετικό εμφύλιο. Δεν είναι απλό να πούμε να πάνε εκεί πέρα Έλληνες φαντάροι, ούτε νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθούμε από ένα δόγμα εξωτερικής πολιτικής η οποία είναι φιλειρηνική και πολυδιάστατη. Τί δουλειά έχουμε εμείς στην Αφρική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έχει κατορθώσει να είναι δίαυλος επικοινωνίας και με τη Δύση και με την Ανατολή και με τον Βορρά και με τον Νότο», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορούμε να υπογράφουμε ό,τι να ‘ναι. Εμείς κοιτάμε αυτές οι συμφωνίες να είναι συμφέρουσες για την Ελλάδα και να διασφαλίζουν το εθνικό και ευρωπαϊκό συμφέρον μεσομακροπρόθεσμα.

Προφανώς και θέλουμε η Τουρκία να κάτσει στα αυγά της. […] Η Τουρκία μπορεί όντως να φωνάζει, να κραυγάζει, να χοροπηδά, να παραβιάζει, κι εμάς η συμφωνία να μη μας διασφαλίζει», σχολίασε για τη στάση της Τουρκίας.

«Δεν κάνουμε μια καταστροφική αντιπολίτευση. Λέμε δύο πράγματα συγκεκριμένα», εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης. 

«Αυτή η συμφωνία δεν διασφαλίζει την κυριαρχία μας στα 6 ναυτικά μίλια, στα ζητήματα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας μας», ανέφερε.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί εξαγοράς των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Πρέπει να το τεκμηριώσει αυτό το πράγμα, τί εννοεί ο κ. Καμμένος, τον ρωτάω δημόσια. Τί εννοεί, έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο; Πώς το λέει; […] Πρέπει να τις εξηγήσει. Δεν τις κατάλαβα» υπογράμμισε.

«Γιατί μετά μάς είπε και άλλα πράγματα ο κ. Καμμένος. Μας είπε ότι είχε μια τίμια συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, ότι έχει επικοινωνία, ότι τον θεωρεί έναν πολιτικό με μέλλον», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Ευάγγελο Αποστολάκη, εξήγησε ότι «η αποστασία του κ. Αποστολάκη δεν ολοκληρώθηκε. […] Ο κ. Μητσοτάκης παίζει με τις λέξεις. Νομίζει ότι το πολιτικό σύστημα είναι ένα σούπερ μάρκετ και μπορείς να περνάς από κάθε ράφι και να ψωνίζεις. Έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, έναν πρώην υπουργό του ΚΙΝΑΛ», κατέληξε.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Το απόσπασμα για τη Συμφωνία:

 

Το απόσπασμα για τον Πάνο Καμμένο:

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…