Στέλιος Πέτσας στον Status Fm: Μέτρα-έκπληξη από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Για μέτρα-έκπληξη, δια στόματος του πρωθυπουργού, αύριο από το βήμα της ΔΕΘ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status Fm 107,7.

Τα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη 16,2% το 2ο τρίμηνο του έτους με τον κ. Πέτσα να εμφανίζεται αισιόδοξος, ότι η χώρα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των αγορών και των πολιτών. Όπως είπε, η πτώση του ΑΕΠ είναι προσωρινή. Από τα 30 δισεκατ. που δανειστήκαμε, τα 23,5 εκατ. διατέθηκαν για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλά από ό,τι σε άλλες χώρες, λόγω μιας «κοιλιάς» που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο.

«Με 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα, θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος», είπε ο κ. Πέτσας.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά και όχι για εκτεταμένο κύκλωμα».

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί σε άλλους κλάδους «εάν έρθει σύσταση από τους ειδικούς», καθώς «αυτό δεν υπάρχει στο τραπέζι».

«Εάν χρειαστεί θα επεκταθεί στους ένστολους και στον στρατό, θα το κάνουμε. Δεν έχουμε ταμπού, προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες».

«Το μέτρο των αναστολών απέδωσε. Η αναστολή είναι προσωρινή. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε πιο αυστηρές διαδικασίες. Γίνεται μόνο προς όφελος της κοινωνίας. Όποιος θέλει να συμμετέχει με τους κανόνες του παιχνιδιού, να αναλαμβάνει και το κόστος (σ.σ. της ατομικής δαπάνης)», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτική λύση», σχολίασε ο κ. Πέτσας, με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στις δημοσκοπήσεις.

«Δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε τις ανατιμήσεις ο κ. Πέτσας, ειδικά, όπως είπε σε γεωργικά προϊόντα και πετρέλαιο θέρμανσης. Προβλέπεται, ανέφερε, μείωση της φορολογίας και παρεμβατικές κινήσεις για τα χαμηλά στρώματα.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι οι ανατιμήσεις θα είναι παροδικές, με αντιστάθμισμα την αύξηση εισοδήματος, το ότι η απασχόληση πάει καλά, και ότι η ανεργία δεν έφτασε εκεί που προβλεπόταν.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια εκλογών, ο κ. Πέτσας μίλησε για εξάντληση της τετραετίας, ώστε «κριθεί όλη η παλέτα των επιλογών της κυβέρνησης».

Τέλος, ως αρμόδιος σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προανήγγειλε έργα 2,5 εκατ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες, για ύδρευση/αποχέτευση, ανακύκλωση και ηλεκτροκίνηση, «μικρά έργα που θα δώσουν εισόδημα και δουλειές στην τοπική κοινωνία».

Ακούστε το απόσπασμα για τα μέτρα:


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…