Ζέτα Μακρή στον Status Fm: Σε αναστολή όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα – Αύριο ανακοινώνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός παιδείας, Ζέτα Μακρή, στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107,7.

Σε αναστολή σύμβασης θα τίθενται οι εκπαιδευτικοί που δε θα προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα, διεμήνυσε η κ. Μακρή, εξηγώντας πως το μέτρο εφαρμόζεται λόγω της ευαισθησίας που υπάρχει στη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών.

«Οι εκπαιδευτικοί θα προσκομίζουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά με δική τους δαπάνη θα υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα», ανέφερε.

Δύο δωρεάν self test την εβδομάδα θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η κ. Μακρή εξήγησε ότι ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάνοντας, παράλληλα, γνωστό, ότι «υπάρχει περιθώριο σε ορισμένα από αυτά να υπάρχουν μέσα στο campus κλιμάκια του ΕΟΔΥ», για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Τέλος σε ό,τι αφορά το φημολογούμενο πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αν και δεν απάντησε για το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα τοποθετηθεί το άοπλο αυτό Σώμα, σημείωσε, όμως, ότι προέχει να ολοκληρωθεί «η εκπαίδευση τους παρά να αναλάβουν νωρίτερα».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…