ΗΧΗΤΙΚΟ - Καπραβέλος στον STATUS: "Νιώθουμε μια περίεργη ηρεμία πριν από τη μεγάλη καταιγίδα στις ΜΕΘ"

"Νιώθουμε μια περίεργη ηρεμία εμείς μέσα στις ΜΕΘ, διότι παρακολουθούμε με ανησυχία αυτή την τρομακτική διασπορά του ιού. Ξέρετε μολύνει ολόκληρες παρέες με νέους. Η υπερκινητικότητα ευτυχώς αυτή τη φορά αφορά τους νέους, έρχονται παρέες ολόκληρες θετικοί στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα, όμως, νοσηλευτικό προσωπικό που έφυγε για διακοπές, θετικοί στον κορωνοϊό και αυτοί με ελαφριά συμπτωματολογία πλήρως εμβολιασμένοι. Είναι η περίεργη ηρεμία πριν από μια μεγάλη καταιγίδα όμως".

Είναι τέτοια η μολυσματικότητα, τέτοια η δυναμική της πανδημίας με το νέο στέλεχος, που θα μολύνει πάρα πολλούς. Επομένως εάν η φωτιά επεκταθεί - προσέξτε με - σε πευκόδασος, δηλαδή σε ευπαθείς ομάδες, αυτοί δηλαδή που λέμε εμείς είτε μεγάλης ηλικίας και είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν τείχος ανοσίας, δεν μπορούν δηλαδή να αντιδράσουν, η καταστροφή να ξέρετε του τέταρτου κύματος θα είναι μεγαλύτερη και από το τρίτο και προφανώς και από το δεύτερο.

"Χρειάζεται προσοχή γιατί η εικόνα με τα πολλά σχετικά κρούσματα που καταγράφονται δεν υπάρχει πίεση προς τα νοσοκομεία, είπε ο κ. Καπραβέλος". Όπως τόνισε το νοσοκομείο Παπανικολάου με τη δυναμική που έχει με τις 650 κλίνες μόνο το 5% είναι καλυμμένο με νοσηλείες απο covid περιστατικά.

"3 νέες διασωληνώσεις, ανεμβολίαστοι οι δύο, ο ένας είναι πλήρης εμβολιασμένος αλλά μεγάλης ηλικίας", είπε.

"Η διαφορά μεταξύ του εμβολιασμένου και του ανεμβλολίαστου είναι τεράστια", ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

"Κανένας από τους νεκρούς στην Ελλάδα από covid δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος, άρα δεν είναι μια θεωρητική κατεύθυνση είναι και οι εμπειρίες που παίρνουμε", υπογράμμισε.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…