"Ο Χριστός δίδαξε αγάπη και η αγάπη εκδηλώνεται δια του εμβολιασμο", δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, o Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους ιερείς, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε:

"Θα έλεγα ναι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιερέων και μάλιστα όποιος δεν εμβολιάζεται να του περικόπτεται ο μισθός, γιατί ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Θα έπρεπε πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα", είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

"Θα δείτε ότι όσοι ήταν στη γραμμή αυτή με αυτές τις λογικές πεθάνανε απο κορωνοϊό. Όλοι οι πνευματοφόροι αυτοί οι οποίοι ανέδυαν παράδεισο, επήγαν στον παράδεισο", ανέφερε στη συνέχεια.

"Υπάρχει και μια ρήση που λέει ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Έχουμε παπάδες οι είναι παλαβοί. Σκεπτόμαστε λοιπόν, να το τιμωρήσουμε να μείνει η εκκλησία χωρίς παπά. Προτιμώ λοιπόν να μείνει χωρίς παπά αυτού του είδους τον παπά, παρά με παπά τέτοιον", τόνισε.  

"Η Ιεραρχία έχει μια ευθύνη περισσότερη από τη δική μου. Δηλαδή είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει την ενότητα για να μην δημιουργήσουμε σχίσμα. Η εκκλησία λοιπόν σαν σύνολο είναι πιο φειδωλή στις αποφάσεις που έχουν αυστηρότητα", είπε και ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει πως η επιστήμη είναι πάνω από την εκκλησία.

"Όταν κανείς αρρωστήσει, πάει στο νοσοκομείο, πάει στο γιατρό, πάει στο φαρμακείο να πάρει φάρμακα. Εκεί ξεχνάει όλα αυτά που λέει στο δρόμο", είπε χαρακτηριστικά.

"Εμείς οι πολλοί λέμε αυτό που πρέπει να πούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της εκκλησίας και του χριστιανισμού. Ο άλλος ακολουθεί, αν είναι λανθασμένος ο δρόμος στον οποίο τον οδηγεί ο παπάς, θα τον πάρει ο άνεμος μαζί με τον παπά. Δεν μπορούμε να του πούμε θα σε κρεμάσουμε αν δεν πας εκεί. Του λέμε πιο είναι το καλό και πιο είναι το κακό. Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει τον δικό του δρόμο και όπως θα κοιμηθεί έτσι θα ξημερώσει", ανέφερε.

"Όποιος δεν καταλαβαίνει θα πάρει τον μισθό της "ακαταλαβοσύνης" του. Όλα εδώ πληρώνονται", κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…