Ανησυχητική αύξηση καταγράφεται στην ημερήσια τάση ανίχνευσης του κορωνοιου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Οι τελευταίες αναλύσεις των δειγμάτων, που ελήφθησαν από τη Δευτέρα, δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου, επιβεβαιώνοντας πως πλέον η Θεσσαλονίκη εισέρχεται σε κόκκινο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού, κι ενώ από τις 10 έως τις 28 Μαρτίου -με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων- το ιικό φορτίο είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς όμως να είχε διαφανεί τάση απότομης αύξησής του.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Status 107.7, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου:

"Εχουμε τρεις ημερομηνίες: 8/3 , 19/3 και σήμερα. Στις 8 είχαμε φτάσει σε peak που θεωρούσαμε διαχειρίσιμο. Στις 19 το ξεπεράσαμε - ήταν η εβδομάδα που η Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτη πορείες. Μετά είχαμε πάλι μια αυξομείωση. Και 61% αύξηση τη Δευτέρα και Τρίτη. Περιμένετε σήμερα και αύριο πολύ υψηλό αριθμό θετικοποιημένων κρουσμάτων".

"Εκεί που υπήρξε πρόοδος είχαμε μια εβδομάδα με έντονη κινητικότητα στην πόλη και τώρα βλέπουμε αυτήν την δραματική αύξηση" υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…