«Ο αρχικός στόχος της 30ης Νοεμβρίου για την άρση του lockdown, φαίνεται τώρα ότι δεν είναι ρεαλιστικός, έχουμε κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα, περιμένουμε όμως την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, δήλωσε στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Είναι πολλοί παράγοντες, που μας ξέφυγε η κατάσταση  στη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός το παραδέχθηκε στη Βουλή, ότι θα έπρεπε κάποια περιοριστικά μέτρα να έχουν ληφθεί νωρίτερα, φαίνεται όμως ότι σε μεγάλο βαθμό, δεν υπήρχε εγρήγορση, λόγω και της κόπωσης των πολιτών.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σαφείς, ως προς το χρονοδιάγραμμα», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι «αυτή τη στιγμή το σχέδιο είναι αν χρειαστούν κι άλλες επιτάξεις να γίνουν, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε ανάγκη όμως, είναι να συνδράμουν ιδιώτες γιατροί, αν δούμε ότι δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, θα δούμε και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

Για τη στήριξη στην Aegean τέλος, ο κ. Πέτσας είπε πως όλοι οι τομείς της οικονομίας χρειάζονται στήριξη, μιλάμε επί της ουσίας για τον εθνικό αερομεταφορέα, ο οποίος είναι πυλώνας για τον τουρισμό. "Τα λεφτά δεν τα δίνουμε χάρισμα, κι εφόσον ανέβει η μετοχή της εταιρίας το ελληνικό Δημόσιο θα έχει κέρδη."

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…