Για τις έντονες αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη και σύμφωνα με τους επικριτές της, βάζει τέλος σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, καθώς και καταλογισμούς, σε βάρος νυν και πρώην αιρετών, και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μίλησε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο ίδιος ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κακλαμάνης. 

«Η ουσία λοιπόν τι λέει; Ότι ο νόμος που ισχύει και σήμερα – ξεχάστε την τροπολογία, τι λέει; Ότι μία δαπάνη για να χαρακτηριστεί νόμιμη και να δίνει ένταλμα πληρωμής είτε για προμήθεια, είτε για έναν κατασκευαστή που φτιάχνει ένα έργο, πρέπει προηγουμένως να έχει ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και εφόσον αυτό, κριθούν νόμιμα, να μπορεί να είναι νόμιμο το ένταλμα που βγαίνει. Αυτό λέει.

Και επειδή υπήρχανε σε κάποιους Δήμους, κάποιες ανώνυμες καταγγελίες ότι κάποιες πληρωμές ήταν παράνομες, έχουν ταλαιπωρηθεί κατά κύριο λόγο στο 90% των περιπτώσεων, για να μην σας πω και παραπάνω, στελέχη και εργαζόμενοι στους Δήμους. 

Αυτό λοιπόν θεραπεύει και τίποτα παραπάνω».

«Αλλά ακόμη κι αυτοί που έχουνε ενστάσεις τι λένε; Να μείνει η τροπολογία ως έχει, απλά να προστεθεί, δύο φράσεις, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε δόλος. Μα και σήμερα η νομοθεσία λέει, ότι αν πάτε εσείς σε ένα Δικαστήριο για ένα πειθαρχικό παράπτωμα, αν ήσασταν υπάλληλος ενός Δήμου, και ο δικαστής κρίνει ότι στην ενέργειά σας δεν υπήρχε δόλος, αθωώνεστε».

«Η τροπολογία το καινούριο που προσθέτει, είναι ότι εφόσον νομίμως εγκρίθηκαν οι δαπάνες από το Γενικό Λογιστήριο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να πάψει ο καταλογισμός, π.χ. , σε στελέχη Δήμων ή αιρετών. Αυτό προσθέτει μόνο, δεν αλλάζει τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα ισχύουν εδώ και δεκαετίες».

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «αστειότητες», δημοσιεύματα που υποστηρίζουν, ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε για τους αδερφούς Ψωμιάδη ή για τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, σημειώνοντας παράλληλα ότι την τροπολογία δεν την ψήφισε μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης διέψευσε τέλος ότι κατατέθηκε μεσάνυχτα και ψηφίστηκε αργά το βράδυ.

«Η τροπολογία κατατέθηκε στις 5/10 του ‘20 και ώρα 11:50, δηλαδή στις 12 παρά 10 το μεσημέρι. Ξέρετε πότε ψηφίστηκε; Την Πέμπτη. Τέσσερις μέρες μετά. Όλα τα κόμματα είχαν την τροπολογία στα χέρια τους επί τέσσερις ημέρες και η τροπολογία δεν καμιά δέκα σελίδες. Συνολικά με το εισαγωγικό της είναι πέντε γραμμές.»

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…