Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία πραγματοποιούν ελέγχους με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών μετα από την κλήση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν στο λιμάνι της Σύρου.
Παράλληλα, ιδιώτης δύτης ερευνά το υποθαλάσσιο τμήμα του πλοίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο.
Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τη Χάιφα του Ισραήλ, μεταφέροντας 940 επιβάτες και 597 μέλη πληρώματος, συνολικά 1.537 άτομα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο λιμάνι αναμένεται να μεταβεί και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται για τη διερεύνηση της καταγγελίας.
