Με δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για πολιτική αλλαγή στη χώρα, καλώντας παράλληλα σε ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων.
Με ανάρτησή του, ο ίδιος εξηγεί τους λόγους της απόφασής του, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία του νέου κόμματος διαμορφώνει νέα δεδομένα στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα για ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, χρησιμοποιώντας τη φράση «τώρα είναι η ώρα για την πανστρατιά».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνει ότι επιδιώκει να συμβάλει στην προσπάθεια για αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης της χώρας, χαρακτηρίζοντας την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ως τον χώρο που εκφράζει τις πολιτικές αξίες και τις επιδιώξεις του.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη
«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και προοδευτική αλλαγή στο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής. Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη είναι σήμερα ο χώρος που μπορεί να υπηρετήσει τις αξίες που με κινητοποιούν και η συνέχεια της πολιτικής μου διαδρομής. Η ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, αναδιατάσσει τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και μπορεί να πετύχει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Για αυτό αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια με στόχο την προοδευτική αλλαγή. Τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη πολιτική συσπείρωση του χώρου μας. Τώρα είναι η ώρα για την πανστρατιά».
