Ο 49χρονος Βρετανός σύζυγός της κατηγορείται ότι νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια την πρώην, πλέον, σύζυγό του, μαζί με άλλους πέντε άνδρες.
Συνολικά, οι έξι άνδρες στην Βρετανία έχουν επιβαρυνθεί με 60 κατηγορίες για τους βιασμούς που διέπρατταν επί 13 συνεχόμενα χρόνια κατά της 48χρονης Τζοάν Γιανγκ, 48 ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν σε βάθος 13 ετών, από το 2010 έως το 2023, και περιλαμβάνουν πολλαπλές κατηγορίες βιασμού.
Ο 49χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για χορήγηση ουσίας με σκοπό την αναισθητοποίηση και υποταγή του θύματος ώστε να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις, ηδονοβλεψία, κατοχή άσεμνων εικόνων ανηλίκων και κατοχή ακραίου πορνογραφικού υλικού.
Ο Φίλιπ Γιανγκ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του Swindon Magistrates’ Court , σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, μαζί με ακόμη πέντε άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά 60 σεξουαλικά αδικήματα.
Η Τζοάν Γιανγκ αποφάσισε να αποκηρύξει το δικαίωμά της στην ανωνυμία «έπειτα από πολλές συνομιλίες με τους ερευνητές και τις υπηρεσίες υποστήριξης» που βρέθηκαν στο πλευρό της από την αρχή της έρευνας.
Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό, η οποία βιαζόταν επί μια δεκαετία μέσα στο σπίτι της στο Μαζάν από αγνώστους, τους οποίους στρατολογούσε στο διαδίκτυο ο σύζυγός της, ο Ντομινίκ Πελικό, αφού προηγουμένως την νάρκωνε.
Στη Γερμανία πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ένας 61χρονος κρίθηκε ένοχος επειδή για χρόνια νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του, χωρίς εκείνη να ξέρει το παραμικρό, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί με την Ζιζέλ Πελικό.