Και περιμένεις και περιμένεις... Και γυρίζει ο ιμάντας... Και δεν έρχεται η βαλιτσα... Μα γιατί αργεί;

Ένας βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι οι κορδέλες, τα μαντήλια και τα σχοινάκια που συνηθίζουν να δένουν πολλοί επιβάτες στα χερούλια της βαλίτσας τους, προκειμένου να τα ξεχωρίζουν πιο εύκολα στους ιμάντες και να μη γίνει κάποιο «μπέρδεμα».

Σύμφωνα όμως με τον John, αυτά τα αξεσουάρ - μαζί με παλιά αυτοκόλλητα αποκόμματα από πτήσεις - μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη σάρωση της βαλίτσας στο χώρο αποσκευών. Ετσι, όχι μόνο μπορεί να καθυστερήσει να βει στον ιμάντα, αλλά μπορεί και να μην φορτωθεί ποτέ στο αεροπλάνο.


«Εάν η τσάντα δεν μπορεί να σαρωθεί αυτόματα, μπορεί να καταλήξει σε χειροκίνητη επεξεργασία, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα ότι η αποσκευή σας δε θα φορτωθεί στην πτήση» είπε χαρακτηριστικά στο RSVP Live.

Ενας άλλος, ακόμα πιο περίεργος λόγος είναι τα γνωστά ζαχαρωτά από αμυγδαλάτα, τα marzipans!

«Μην πακετάρετε ποτέ marzipans στις αποσκευές σας. Έχουν την ίδια πυκνότητα με ορισμένα εκρηκτικά, επομένως η βαλίτσα δε θα φορτωθεί ή δε θα βγει ποτέ στον ιμάντα, με αποτέλεσμα να σας καλέσουν από τον έλγχο αποσκευών», είπε ο ειδικός του Δουβλίνου.

Πώς να βγει η δική σας βαλίτσα πρώτη

«Η καλύτερη επιλογή είναι να είστε ένας από τους τελευταίους επιβάτες που θα περάσουν τον έλεγχο αποσκευών», ανέφερε ο Thomas Lo Sciuto.

«Οι αποσκευές θα φορτωθούν από τα καροτσάκια οπότε αν κάνετε check in τελευταίοι, οι αποσκευές σας θα μπουν τελευταίες στο αεροσκάφος και στη συνέχεια θα είναι οι πρώτες που θα βγουν από αυτό». Αυτό ισχύει και αντίστροφα: όταν κάνετε check in πρώτοι, οι βαλίτσες σας θα βγουν τελευταίες.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…