Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να προκληθούν ζητήματα στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση των δημάρχων, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα στην πόλη των Σερρών καθώς και στην Ηράκλεια Σερρών ενώ στη Νάουσα τα δημοτικά έκλεισαν σήμερα στις 12:00. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, έως ότου υποχωρήσει ο καύσωνας.

Ο κ. Κόπτσης βρέθηκε σήμερα σε εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα της δυτικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η σχετική ενημέρωση, πως πρέπει να υπάρχουν παντού νερά και ανεμιστήρες, όπου δεν υπάρχουν κλιματιστικά. «Τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα πανελλαδικών εξετάσεων θα λειτουργήσουν κανονικά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για τα γυμνάσια και τις προαγωγικές εξετάσεις. Για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία είμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους, ώστε όπου κρίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους, αυτό να γίνει», λέει στο makthes.gr. Συμπληρώνει πως στόχος είναι να μην προκληθούν προβλήματα στον προγραμματισμό των γονέων και φυσικά στην υγεία των μαθητών. «Σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της ανατολικής Θεσσαλονίκης υπάρχουν ανεμιστήρες και στη δυτική φροντίζουμε να εφοδιαστούν όσα δεν έχουν», καταλήγει ο κ. Κόπτσης.

Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιο εξέδωσε εχθές το υπουργείο Παιδείας για τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα. Από τα πρώτα που συστήνονται, ως προς τη διεξαγωγή των εξετάσεων, είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Να υπάρχει, προτείνεται, ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων και να αποφεύγονται οι δραστηριότητες στον ήλιο.

πηγή makthes.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…