Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία

, προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο και Ζωή Ράπτη, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.


Σύμφωνα με το protothema.gr, η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εν λόγω εισαγγελέας, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έπρεπε να αποστείλει αμελλητί τον φάκελο στην Βουλή.

Ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, προκειμένου η δικογραφία να ανασυρθεί από το αρχείο και να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνης έχει ως εξής: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…