Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε, πριν λίγη ώρα όταν επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Πιέρια Όρη.

Ο εθελοντής που προσπαθούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Στο βουνό έσπευσαν για βοήθεια εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (31/3) στην περιοχή Σαρακατσάνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το δύσβατο της περιοχής αλλά και το μεγάλο υψόμετρο, δεδομένου ότι οι φλόγες καίνε σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 131 πυροσβέστες, με 35 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Άμεσα την περασμένη Κυριακή κινητοποιήθηκαν από τη δασική υπηρεσία οι κάτοικοι και οι δασικοί συνεταιρισμοί των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.α.) οι οποίοι βοήθησαν στη διάνοιξη 3 αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…