Ένα εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας εξετάζει τα ούρα της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της από 27χρονο στη Θεσσαλονίκη προς ανίχνευση ουσιών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Sputnik τα αποτελέσματα αναμένονται την άλλη εβδομάδα. Ο λόγος που στάλθηκαν στο συγκεκριμένο εργαστήριο του εξωτερικού.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Sputnik, τελικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τα ούρα της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της από 27χρονο, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

H ουροληψία της 24χρονης έγινε την 1η Ιανουαρίου οπότε και κατήγγειλε τον βιασμό, μετά από υπόδειξη των εισαγγελικών Αρχών προς την Αστυνομία.

Το δείγμα που ελήφθη παραδόθηκε σε αρμόδιο εργαστήριο ιατροδικαστών του ΑΠΘ, το οποίο και διενεργεί τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως ανέφεραν το πλέον κατάλληλο υλικό είναι τα ούρα κι όχι το αίμα, γιατί το χρονικό «παράθυρο» ανίχνευσης ουσιών με τα ούρα είναι πολύ μεγαλύτερο κι επιπλέον στα ούρα μπορούν να ανιχνευτούν όλες οι ουσίες, είτε είναι ναρκωτικές είτε φαρμακευτικές που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για υποβοήθηση του βιασμού, αλλά και για οτιδήποτε.

Τα δείγματα των ούρων της 24χρονης παραδόθηκαν στο εργαστήριο στις 2 Ιανουαρίου –καθώς την 1η του μήνα ήταν σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού– και στη συνέχεια στάλθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας.

Στο ίδιο εργαστήριο της Βέρνης είχαν σταλεί και πέρσι τέτοια εποχή από τη Θεσσαλονίκη δείγματα ούρων μιας Αμερικανίδας που είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε.

Η αποστολή των ούρων στο εργαστήριο της Ελβετίας κρίθηκε αναγκαία, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μέσω ενός οργάνου να ανιχνευτούν ακόμα και νέες ναρκωτικές ή φαρμακευτικές ουσίες που βγήκαν τώρα στην αγορά.

Μάλιστα, ακόμα κι αν η ουσία δεν υπάρχει στη «βιβλιοθήκη» του οργάνου μπορούν να προσδιορίσουν τη δομή και τον χημικό τύπο της.

Το συγκεκριμένο όργανο που έχει αυτή την τεράστια δυνατότητα ανίχνευσης, δυστυχώς δεν υπάρχει στο ελληνικό εργαστήριο.

Οι ιατροδικαστές έστειλαν τα δείγματα στη Βέρνη προκειμένου να καλυφθεί απόλυτα το θέμα, να μην υπάρξει καμία αμφιβολία και να εξεταστεί διεξοδικά η ύπαρξη ή μη ουσιών –γνωστών κι αγνώστων– καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην ευρωπαϊκή αγορά μπαίνουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 100 νέες, συνθετικές ναρκωτικές ουσίες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται να έρθουν σε κλειστό φάκελο και ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα γράψει το πόρισμά του και στη συνέχεια, σε νέο σφραγισμένο φάκελο θα αποστείλει αποτελέσματα και πόρισμα, μόνο στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές.

Πηγή:sputniknews.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…