"Ο πρωθυπουργός υποτίμησε με την ομιλία του στη ΔΕΘ, την νοημοσύνη όλων μας", δήλωσε στον Status η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Επιχείρησε από τη μια πλευρά να παρουσιάσει μια ρόδινη εικόνα που όλα είναι καλά και συναρπαστικά και από την άλλη να υποβαθμίσει και υποτιμήσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα και τις σοβαρές ανάγκες", ανέφερε. Για μένα υπάρχουν σοβαρότατα ελλείμματα σε αυτά που εξήγγειλε.
"Δεν εξήγγειλε τίποτα ούτε για την πολιτική προστασία ούτε για την υγεία , οικονομία και άμυνα. Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ήταν αστεία η αναφορά μόνο σε συμβάσεις εξοπλιστικών, την ώρα που δεν έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο", είπε. 

Δεν μπορεί να είναι περιεχόμενο πρωθυπουργικών εξαγγελιών τα giga bytes και οι φθηνοί λογαριασμοί της κινητής.Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει μια στήριξη των νέων αλλά εξειδικεύθηκε λάθος", σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, αλλά και στις γερμανικές αποζημιώσεις, λέγοντας πως "είναι στο επίπεδο της απιστίας η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν διεκδικούν τη διαγραφή του χρέους που μπορεί να διαγραφεί με ουσιαστικά νομικά επιχειρήματα και δεν διεκδικούν επίσης την καταβολή και των οφειλών που είναι κατά το διεθνές δίκαιο καταβλητές και συγκεκριμένα των γερμανικών οφειλών.

Για την άρση ασυλίας Πολάκη, ανέφερε "καιρός ήταν".
"Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. "Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να λογοδοτήσει για το Μάτι, όταν μαζί με τον κ. Τσίπρα έκαναν συνέντευξη τύπου για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι ενώ έπρεπε να σώζουν ανθρώπους".
"Τα αμαρτήματα Πολάκη είναι πολλά" κατέληξε.

Αναφερόμενη στην θετική γνωμοδότηση προς την Ολομέλεια υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την υπόθεση Στουρνάρα, τόνισε, "καιρός ήταν".

"Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. "Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να λογοδοτήσει για πολύ σοβαρότερα θέματα από την υπόθεση Στουρνάρα, όπως είναι ας πούμε η ευθύνη του για το Μάτι, η ευθύνη του για την τρομακτική αυτή στάση και σύμπραξη στη συνέχεια την ώρα που άνθρωποι έπρεπε να διασωθούν και χαροπάλευαν ο κ. Πολάκης , έκανε συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ. Τσίπρα και όλους αυτούς τους κυρίους για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι και να εμφανιστούν ότι δήθεν κάνουν ότι μπορούν ενώ εκείνη την ώρα θα έπρεπε να σώζουν ανθρώπους από τη θάλασσα".

"Τα αμαρτήματα Πολάκη είναι πολύ σοβαρότερα, όπως και συνολικά της προηγούμενης κυβέρνησης. Εγώ έχω τοποθετηθεί για όλα αυτά και δεν έχω μασήσει τα λόγια μου. Δυστυχώς έγινε μια επιλογή την οποία δεν συμμερίζομαι. Την εξήγγειλε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης, από την αρχή της θητείας του που ήτανε να μην ελέγξει τον Τσίπρα γιατί δήθεν τους πρωθυπουργούς δεν τους θέλουμε στη φυλακή αλλά στο σπίτι τους».

«Δυστυχώς με αυτές τις νοοτροπίες οδηγηθήκαμε ο κάθε ένας που διατελεί πρωθυπουργός να θεωρείται ανεξέλεγκτος. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όταν κάποιος εγκληματεί πρέπει να ελέγχεται. Δεν είναι μόνο ο κ. Παππάς, δεν είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί ο κ. Τσίπρας, θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί συνολικότερα. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην το κάνει αυτό, δυστυχώς για μένα, σημαίνει έναν υπολογισμό ανταλλακτικών σχέσεων στο επίπεδο της ποινικής ευθύνης».

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…