"Γεμάτο θα είναι το καλάθι του πρωθυπουργού στην σημερινή του ομιλία", δήλωσε στον Status ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το σημερινό καλάθι θα είναι στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.  Μάλιστα όπως είπε» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι απολύτως λογικά και συνεπή και συμφωνημένα με τους θεσμούς και αυτό σημαίνει πως υπάρχει και ο δημοσιονομικός χώρος να υλοποιηθούν».

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και παρεμβάσεις για τις επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση και για φέτος και για του χρόνου. Κίνητρα σε νέα παιδιά και παρεμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο».

Αναφερόμενος στην βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας «είναι επαρκής η στήριξη και το δίχτυ ασφαλείας. Την κοινωνία δεν την έχουμε αφήσει απροστάτευτη», ανέφερε.

Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από την αντιπολίτευση υπευθυνότητα.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…