ΤΑ ΚΕΠ εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες παρά την αποχή διαρκειας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι από το περασμένο Σάββατο 8 Αυγούστου. - Όπως είπε στον Status 107.7 και στην Βιργινία Δημαρέση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ ΚΕΠ) , Αναστάσιος Βραδής.

Η αποχή είναι στοχευμένη και πραγματοποιείται αντιδρώντας σε  συγκεκριμένη διαδικασία, την μέθοδο εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά σε 50 ΚΕΠ εδώ και 10 με 15 ημέρες περίπου και ήδη έχουν προκύψει προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Βραδής υπάρχει θέμα ασφάλειας για γυναίκες εργαζόμενες σε ΚΕΠ καθώς έχουν να εξυπηρετήσουν άτομα από τρίτες χώρες με αυξημένη παραβατικότητα, κάτι που επίσης δημιουργεί θέμα καθυστέρησης για τους υπόλοιπους πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν μέχρι ο υπάλληλος να κάνει πχ την ταυτοπροσωπία μέσω βιντεοκλήσης του ενδιαφερόμενου από τρίτη χώρα.

Επίσης οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στο γεγονός ότι οι δήμαρχοι επιτρέπεται πλέον να μετακινούν τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων.

Ο κ. Βραδής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πλέον είναι κάτω από 2800 οι υπάλληλοι των ΚΕΠ ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν με 3500 άτομα.

Χαρακτηριστικό του όγκου δουλειάς που έχουν να διεκπεραιώσουν είναι το γεγονός ότι μετά την άρση των μέτρων ο Ιούνιος του 2020, ήταν ο τρίτος πιο παραγωγικός Ιούνιος στα ΚΕΠ από τη μέρα λειτουργίας τους  ενώ είχαν και αθρόα εισαγωγή νέων διαδικασιών, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…