ΗΧΗΤΙΚΟ Θ. Τσαϊρίδης: Βανδαλισμός στην προτομή του Γιώργου Λυγγερίδη: «Δεν ήταν τυχαίο περιστατικό»

Στον Status FM 107.7 και στους δημοσιογράφους Έφη Παφίτου και Άρη Παπιδάκη μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, σχετικά με τον πρόσφατο βανδαλισμό της προτομής του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Τσαϊρίδης ξεκαθάρισε από την αρχή πως το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για απερίσκεπτη πράξη νεαρών: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για ανεγκέφαλα παιδιά… νομίζω ότι είναι επί τούτου». Όπως εξήγησε, τέτοιες ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο μοτίβο δράσης ακραίων ομάδων, οι οποίες «μισούν οτιδήποτε έχει σχέση με την τάξη και την αστυνομία».

Η προτομή βανδαλίστηκε με μαύρο σπρέι και σύμβολα του αναρχικού χώρου, ενώ αναγράφηκε και η λέξη «ψόφος», γεγονός που –όπως σημειώθηκε στη συνέντευξη– καταδεικνύει ξεκάθαρη στόχευση. «Δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Η προτομή βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς τιμά έναν αστυνομικό που «έπεσε στο καθήκον». Όπως τόνισε, «ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να θυμίσουμε τη μνήμη του», ενώ επεσήμανε και τη σημασία των προτύπων για τις νεότερες γενιές.

Παρά τον βανδαλισμό, η αποκατάσταση ήταν άμεση. «Όσες φορές και αν επιχειρήσουν να το βανδαλίσουν… εμείς θα είμαστε εκεί να το αποκαταστήσουμε», δήλωσε με έμφαση, σημειώνοντας πως το μνημείο δημιουργήθηκε με εισφορές των ίδιων των αστυνομικών.

Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και, εφόσον ταυτοποιηθούν οι δράστες, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…