"Ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του Σουνιτικού Ισλαμισμού", δήλωσε σήμερα στον Status FM και τον Δημήτρη Βενιέρη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. "Αν πέσουμε στην παγίδα του πολέμου πολιτισμών, θα παίξουμε το δικό του παιχνίδι", τόνισε.

"Να επιδιώξουμε να έχουμε ευρύτατες συμμαχίες, αλλά όχι στο επίπεδο της σταυροφορίας ενός πολέμου πολιτισμού. Σε τέτοια θέματα πρέπει να προλαβαίνεις. Δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζεσαι. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Ο ίδιος τόνισε πως ο Πρωθυπουργός έπρεπε να το έχει θέσει το θέμα στη συνομιλία του με τον Ερντογάν", είπε. 

Ο ίδιο τάχθηκε υπέρ ισχυρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και να υπάρχει η προοπτική πως αν αφήσει η Τουρκία την προκλητική στάση και επιστρέψει σε ένα τραπέζι διαλόγου κάτι θα έχει να κερδίσει.

"Αυτά προετοιμάζονται και δεν ζητούνται εκ των υστέρων", τόνισε. 

"Οι αντιδράσεις των κρατών δεν γίνονται με βάση τα συναισθήματα, οι χώρες δεν έχουν σταθερούς φίλους ή σταθερούς εχθρούς αλλά σταθερά συμφέροντα", είπε σχετικά με την αντίδραση της Ρωσίας. 

"Μέχρι πέρσι είχαμε καταφέρει τριμερή σχήματα όπου η Τουρκία ήταν απομονωμένη. Αφήσαμε ένα κενό διπλωματίας που καλύφθηκε από την Τουρκία", είπε ο κ. Κατρούγκαλος. 

"Εμείς είμαστε πολιτισμένος, ευρωπαϊκός λαός, δεν πρέπει να γίνουμε όπως αυτοί που κατηγορούμε", είπε. 

"Τον πιστεύει τον πόλεμο πολιτισμών ο συγκεκριμένος υπουργός, μιλάει για ένα θέμα της κυβέρνησης που θα έπρεπε να μιλάει ο ΥΠΕΞ και ο Πρωθυπουργός", είπε σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργόυ Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για μετατροπή του μουσείου Κεμάλ σε μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού. "Αυτή η αντίληψη του πολέμου των πολιτισμών ήταν αντίληψη των Σταυροφόρων", δήλωσε.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…