Απαντήσεις στην ερώτηση πολλών γονέων και όχι μόνο, στην ερώτηση «πώς γίνεται ο 50χρονος που συνελήφθη προχθές για παρενόχληση 4 ανήλικων κοριτσιών μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη να κυκλοφορεί ελεύθερος», έδωσε μιλώντας στον Status 107,7 ο ποινικολόγος Γιώργος Βήτας.


Υπενθυμίζεται ότι τα 4 κορίτσια βρίσκονταν μέσα σε λεωφορείο στη Μηχανιώνα, όταν, όπως ανέφεραν, 50χρονος άρχισε να τις παρενοχλεί. Τα παιδιά ειδοποίησαν τον οδηγό, εκείνος την αστυνομία και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη. Οι ανήλικες ανέφεραν πως ο άντρας τις κοιτούσε επίμονα και κάποια στιγμή πλησίασε. Άρχισε να τις θωπεύει και στο λεωφορείο επικράτησε αναστάτωση.
«Ισχύει ότι αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος είναι πλημμέλημα και στο πλημμέλημα δεν κρατείσαι, δεν πας φυλακή εκτός και αν δικαστείς και καταδικαστείς. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοια απόφαση και ούτε θα έχουμε μάλλον και μεθαύριο. Το πιο πιθανό είναι να πάρει μια αναβολή γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος και με κάποιο… κόλλημα να πάει σε τακτική δικάσιμο», υπογράμμισε ο γνωστός Ποινικολόγος.
Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη για να μάθετε τι ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις, πώς μπορούν να προστατευθούν τα παιδιά και ποιά είναι η διαδικασία για τον εγκλεισμό ενός ατόμου που χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης σε ανάλογο ίδρυμα ή στη φυλακή.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…